Ekat synttärit juhlittu

Juniori saavutti nyt sen maagisen 5-v rajapyykin. Pienimuotoiset kahvittelutkin saatiin järjestettyä.
Kakku ja mokkapalat sain tehtyä sekä joukon erilaisia muffinsseja. Tai kaipa niitä voi kutsua cupcakeksi. Kun kuulemma muffinssi on pelkkä kakkuosuus paperissa ja kun siihen päälle laitetaan joku kuorrute niin siitä tulee cupcake elikkä kuppikakku. :) Juhlapäivän kunniaksi vietiin päiväkotiin cupcaket kaikille.

IMG_2523

Kaikki poseerasivat vuoron perään sankarin kanssa, myös opettajat.

IMG_2514

Tässä cake tuotos.

IMG_2590

Täytekakku marjoilla tällä kertaa. Ainesten ja välineiden etsimiseen meni reilu viikko. Vielä pitäisi löytää jostain sokerimassaa ja/tai marsipaania. Vaihtoehtona noille on vaahtokarkkimassa jonka voin tehdä itse, mutta sitten pitää löytää vaahtokarkkeja. Mielellään halvemmalla kuin 5 euroa 100 g. Vähän on kallista. :/
Ainekset muutenkin hipovat hinnoiltaa Suomen hintoja ja osa jopa kallimpia kuin Suomessa. Paikalliset kun eivät juurikaan leivo, joten aineksia löytyy lähinnä länkkäri liikkeistä, jotka muutenkin ovat huomattavasti kalliimpia kuin paikallisten käyttämät liikkeet.

IMG_2610

Hieman taisi lahjan antaja yli-arvioida viisi vuotiaan taidot… :)

IMG_2611

Tämmöinen ukkeli noista palasista sitten tuli, Iskän ”pienellä” avustuksella.

IMG_2612

Nämä Sankari valitsi itse synttärilahjaksi. Traktoria lähdettiin hakemaan uuden lahja traktorin seuraksi, mutta ei löytynyt, joten nämä hän valikoi uusiksi lemmikeiksi.

Rankan synttäri viikonlopun jälkeen lapset päättivät sairastaa ekat flunssansa, yhtä aikaa. Tyttö lievällä kuumeella ja yskällä sai pari vapaapäivää koulusta. Juniori kunnon kuumeella, oksentamalla yhden illan ja yön, sekä yskällä sai lomaa melkein koko viikon.

IMG_2635

Tällä arsenaalilla mentiin viikko.

Onneksi molemmat pääsivät taudista eroon ja viikonloppuna ilmakin parani huomattavasti. Ehdimme viettämään päivän Isännän kanssa shoppaillen Ikeassa ennen hänen lähtöään työmatkalle. Seuraavat kaksi viikkoa pärjäilemme ilman Isäntää ja pari päivää Isännän kotiuduttua saapuvat myös kovasti odotetut vieraat Suomesta! Kaveri perheineen tulee lomailemaan tänne ja ystävällisesti tuo mukanaan myös meidän isot lapset tänne. Heitä kaikkia onkin ollut jo ikävä! :) Mukava vaihteeksi jutella normaalien ihmisten kanssa. :)