Kesäpalatsi

Ensimmäisenä kohteena turisteille tarjottiin kesäpalatsia. Mekään emme olleet siellä aikaisemmin käyneet, joten kiinnosti meitäkin. Paikalle oli eksynyt jokunen muukin turisti. Oppaan mukaan kesäpalatsissa käy jopa 100 000 turistia päivässä, en kyllä epäile yhtään. Värikästä viiriä kantavaa opasta seuraili tiimi lippiksillä varustettu ryhmä.Näitä ryhmiä oli jos jonkinlaisia. Mummoryhmät olivat pelottavimpia, ne ihmettelivät meidän blondeja ja junnuja samalla mielenkiinnolla kuin historiallisia palatseja ja muita nähtävyyksiä.

IMG_2833

Kesäpalatsin sisäänkäynti. Muutama turisti ryhmä.

IMG_2849

Tanssi esitys palatsi alueen teatterissa.

IMG_2887

Tässä näkymä puutarha osioon. Täällä kun lähes kaikki kohteet ovat joku ”puutarha” ja sillä ei välttämättä ole mitään tekemistä kasvien kanssa. Se on puutarha, jos siellä on muutama kivi ristissä ja joku pelargonia ja siellä voi istua ja mietiskellä.

IMG_2923

Pitkä ikäisyyden mäeltä sai hienoja maisema kuvia. Kunmingin järvi ja yksi turisteja kuljettava vene.

Kyllä siinä itsensä hyvinkin pitkä ikäiseksi tunsi kun mäelle rappusia pitkin kapusi. Näinkin kuiva tyyppi tunsi hien nousevan pintaan ja kaiken lisäksi ylhäällä ei tuullut juurikaan ja aurinko paistoi, joten siellä oli lämmin. Ei alhaallakaan kylmä ollut, vain joku n. 20 astetta jos oikein muistan. Palatsin alueellahan luonnollisesti on paikoitellen tupakoinnin kieltäviä suositus kylttejä. Tämä taas aiheutti nousevan lämpötilan, nälän ja janon, rasituksen yhdistelmänä joissakin retkueemme jäsenissä hallitsematonta narinaa. 🙂 Toki kun kerran Kiinassa ollaan niin maassa maan tavalla ja lähimmän roskiksen viereen tupakille. Ei siksi, että tumpit laitettaisiin roskiin vaan koska roskikseen voi nojailla tai istua sen päällä. Tai se vaan näyttää asiallisemmalta.

IMG_2946

Pitkä ikäisyyden mäki kunmingin järveltä.

IMG_2942

Marmorivene.

IMG_2950

Rasittuneena kävelystä, päätimme tulla veneellä takaisin. Meillä olikin ”yksityis” vene käytössä.

Kesäpalatsi oli ihan perinteinen kiinalainen nähtävyys. Paljon rappusia, paljon palatseja, paljon kiinalaisia. Valitettavaa vain, että minusta melkein kaikki palatsit näyttävät samanlaisilta. Taitavat olla uudisrakennettu samalla aikakaudella. Henkilöt vain vaihtuvat rakennuksesta riippuen, yleensä joku keisari tai keisarinna. Toinen vaihtoehto asukille on joku munkki, tai sitten rakennus on budhan tai kunfutsen temppeli.
Paikalta poistuimme kävellen metroasemalle, hieman kiertäen. Epäluotettava teknologia ja hieman erimieliset oppaat, mutta perille löydettiin hyvin. 🙂
Dinneri vielä koko porukalla wangfujingillä ja päivä oli pulkassa. Kyllä jalat muistuttivat seuraavana päivänä, että jokunen rappunen oli tullut kiivettyä.