LINDAN LINJAT KESÄN OTSAKKEISSA KIRJOITIN TAANNOIN

 ALUEENI AVIISI PISTI MINUT LIIKEKANNALLE 2000 LUVUN ALKUMETREILLÄ. SILLOIN OLI LINDALINE TAKKUILEVA.

NYT SIELLÄ OLLAAN UNIIKKEJA. JETIT JA CATIT OVAT MENNEET

Niinpä. Edullisesti Eestiin. Lin­da Line lupaa nopeutta ja huip­pualhaista. Minä päätin ottaa asiasta .. selvän, lähdin matkaan, jonka todella toivoin kaikinta­voin. menevän päin honkia.

Ja menihän se .. Sillä kaikella on . hintansa ja sitä saa mitä tilaa.

tämä uusi   uusi suomalainen· seiväsmatkailu. Kommelluksia kylliksi. Sukku­loin aurinkoisessa,. ilmeettömässä Hesassa. viikonlopun aamuna ,Katajanokankautta löy­sin kaipaamani Makasiinitermi­naalin; Ajatusharha oli minun oma moka.

tuntien vieriessä  . ahtaassa terminaalrakennuksessa  tuli mieleen, onkohan tämä ollen­kaan lähtevien laivojen satama. Ihmismassa liikehti levottomas­ti, jotakin kuulutettiin eestinkielellä kamalan särisevistä kovaäänisistä. Tiedettiin mitä tiedettiin.

Joku sieltä lahdelta kenties on tulossa, melkein tunnin myö-

hässä. Päiväristeilysysteemiin se tiesi pientä kiirettä. Ja sieltähän nuhruisen lasiseinän takaa viimein näkyi katamariini.

se melkein juosten ta­voitti sataman. Ja kun kymme­nen minuuttia oli~kulunut ja kaikki rep­puselkäiset juosseet ulos, lähti siivekäs

takaisin lahdelle.

Pieni ahdas jahti, nuhruinen, mutta kiitos henkilökunnalle. Ystävällistä. Kahvikin tarjottiin pöytiin, ei tarvinnut thakea ..

Kiitämällä saavutimme Räävelin tuotapikaa

Ihanan kaunis meri, horison­tissa jo Olde Hansa. Voi jestas, tä­mähän rantautuu Linnahallin haisevaan, öljynkatkuiseen ter­minaaliin.

Vieressä Copterline, bensa­asema, kaukana entiset tuttava­ni, tasokkaammat siivekkäät. Ensimmäinen ja myös viimei­nen kerta Budget-tasolla. TÄHÄM LISÄÄN VANNOMATTA PARAS

Pikainen visiitti MUURILLAj a muissa tarpeellisissa koh­teissa. Ja myöhemmin tulee jut­tu, mit.ä kauneus maksaa Rapa-kon takana.

Ja paluu oli siis saman sorttinen, mutta toisiin suuntiin: Ja myö hässä, ihmiset hermona” / kahden hengen’ oviaukosta työntyy.neljä toveria samaan aikaa1~ kynnys ja hehto kaljaa, teloi mut, va:rpaat oioioi,

katamariini.Laura vatkasi  meidät koti Hesaan. Myöhässä,kuten oletinkin.

Kuule Linda, oletko haukan­nut liian ison palan kakkua? Tai etkö  ole oppinut, ei isoksi  kas­veta yht’äkkiä vaan vähitellen.

 Sinusta jäi sellainen maku, että et ole selvillä kuka menee vai meneekö kukaan

Siitä huolimatta siteeraan Jui­cea: – Eesti, kaipaan sinne p.lees­ti.

Merenkyntäjä Jaanica Terveiset ulapalta. Tällä kertaa rajavartiolaitos oli nopea, kiitos heille. Inhimillisyyttä. Ja kesää parhaimmillaan tai pahimmillaan

                                                                  ’


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *